Nieuws

Vers van de pers: Mathot Magazine!

Vers van de pers: Mathot Magazine!
Lees meer

Een dikke voldoende

Een dikke voldoende
Lees meer

MEER NIEUWS

Veel gestelde vragen

Heb ik een verwijsbrief nodig?
Als u voor de eerste keer kousen krijgt heeft u een verwijsbrief nodig. Dit om voor vergoeding in aanmerking te komen bij uw verzekering. Indien u al kousen heeft, maar bij een andere leverancier vandaan komt heeft u ook een verwijzing nodig voor de eerste levering.
Hoe vaak moet ik mijn kousen wassen?
Het is aan te raden uw kousen om de paar dagen te wassen.. Het wasvoorschrift zit bijgesloten in het doosje.
Ik heb rode bultjes/plekjes. Kan het zijn dat ik allergisch ben voor een siliconenboord?
Deze rode bultjes kunnen ontstaan omdat een siliconenboord als het ware over de huid wrijft, dit kan een reactie geven in de vorm van roodheid (is geen allergie).
Mag ik weer kousen bestellen?
Dat ligt er aan hoelang geleden u kousen heeft gehad en hoeveel (1 of 2 paar). Er geldt een termijn van vergoeding per verzekering (meestal na 12 maanden)
Mijn kousen zitten strak, hoort dat?
Als u nooit eerder therapeutische elastische kousen heeft gedragen kunt u ze als strak ervaren. De kousen geven een bepaalde druk op het been of de arm. Het mag echter niet zo zijn dat u echt pijn heeft. Bij pijn is het advies om een controle afspraak te maken.
Moet ik een afspraak maken?
Ja, het aanmeten van therapeutische elastische kousen gaat op afspraak, zodat wij voldoende tijd voor u in kunnen plannen.
Moet ik mijn kousen altijd dragen?
Ja, eigenlijk wel. De kousen moeten ’s morgens bij het opstaan (soms afhankelijk van de indicatie waarom u kousen moet dragen) aangedaan worden en ’s avonds weer uit. U mag er niet mee gaan slapen (uitgezonderd middagdutje).
Wat is beter, met of zonder teen?
Het kan zijn dat men een hele brede voorvoet heeft en dan kan een kous met open teen “terugschuiven”, wat heel vervelend is. Dan wordt gesloten teen geadviseerd. Tijdens het nemen van de maten zal de consulente u hierover adviseren.
Worden de Therapeutische Elastische Kousen vergoed?
Therapeutische Elastische Kousen worden meestal vergoed vanuit de basisverzekering. Wij kunnen naar uw zorgverzekeraars de aanvraag en financiële afwikkeling rechtstreeks regelen. Hiervoor heeft u een recept of machtigingsaanvraag van de behandeld arts nodig.
Zijn de kousen in meerdere kleuren verkrijgbaar?
Ja, er zijn verschillende kleuren verkrijgbaar. Dat geldt echter niet voor alle soorten kousen. Het kan zijn dat de arts een kous voorschrijft die slechts in 1 of 2 kleuren leverbaar is
Zit er een aantrekhulp bij?
Ja, bij de kousen met een open teen zit altijd een eenvoudige aantrekhulp van de fabrikant. Voor kousen met een gesloten teen bestaat er ook een aantrekhulp maar zit er niet standaard bij. Sommige zorgverzekeringen vergoeden de aantrekhulp. Er zijn verschillende professionele aan- en uitrekhulpmiddelen bij ons leverbaar.
Bestel & servicelijn
0800 244 55 66