Skip to the content

Hoe kunnen wij u helpen?

 • Wond-, stoma, en continentie- en diabeteszorg

  Maandag t/m vrijdag 08.00-18.00 uur
  0800 244 55 66

  Direct contact met kantoor Leeuwarden?
  0800 280 04 09

 • Compressietherapie en orthopedie

  Maandag t/m vrijdag 08.00-18.00 uur
  088 008 58 88

Blogs van Mathot

Met regelmaat zullen wij hier nieuwe blogs online zetten over actuele en interessante onderwerpen. Wij willen u hiermee graag op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen binnen en buiten Mathot.  Heeft u vragen of onderwerpen waar u over zou willen lezen? Stuur een mail naar marketing@mathot.nl o.v.v. blog.

Welkom in de wereld van podologie! - 17 oktober 2019

Wanneer men pijn of vermoeidheid ervaart in de voet, enkel, knie, heup en of rug, kan dit komen door een afwijking in de stand hiervan. Het kan hier bijvoorbeeld gaan om doorgezakte voeten of een verschil in beenlengte. Deze klachten vallen onder podologie, waarbij het allemaal om de voeten en houding gaat. De voeten worden ook wel gezien als de fundering van het lichaam. Als er zich hier een afwijking in bevindt, kan dit nadelig zijn voor de voet of de rest van de bewegingsketen. Denk bijvoorbeeld aan hielspoor, een kleine botuitgroei van het hielbeen die er soms voor zorgt dat de peesplaat ontstoken raakt, of een knobbel bij de grote teen. Ook wanneer je tijdens of na het sporten pijnlijke voeten ervaart, kan dat een indicatie zijn van een verkeerde stand van de voet of een verkeerd looppatroon. Welkom in de wereld van podologie!

Kwaliteit in de zorg - 26 juni 2019

De zorgkosten zijn in de afgelopen jaren met rap tempo toegenomen en steeds meer mensen hebben meer zorg nodig. De balans tussen prijs en de juiste zorg bieden is zoek en daardoor komt de kwaliteit van de zorg in het geding.

Vanuit de branchevereniging FHI Medische technologie wordt het volgende vermeld: “Zorgverzekeraars hebben tot taak gekregen de kwaliteit van de zorg te verbeteren en daarbij de zorg betaalbaar te houden. Een maatschappelijk belangrijke opdracht. Echter geen vrijbrief voor onzorgvuldig inkoopgedrag.”