Skip to the content

Hoe kunnen we je helpen?

 • Wond-, stoma- en continentiezorg

  Maandag t/m vrijdag 08.00 - 17.30 uur
  088 - 008 58 00
  info@mathot.nl

 • Compressietherapie

  Maandag t/m vrijdag 08.30 - 17.00 uur
  088 - 008 58 88
  cto@mathot.nl

Kwaliteit

Wij zijn Mathot

Mathot in het kort

Mathot is sinds 1897 merkonafhankelijk leverancier van medische hulpmiddelen. Bij ons kun je terecht voor allerlei merken stoma-, continentie- en wondverzorgingsmaterialen en voor het aanmeten van therapeutische elastische kousen.

Dit doen wij op verschillende locaties door het land, om zo toegankelijk mogelijk te zijn voor mensen die onze hulp nodig hebben. Onze aanmeetlocaties zijn enkel op afspraak te bezoeken.

We informeren en adviseren je graag over je specifieke zorgvraag. Hetzelfde doen wij via onze verpleegkundig consulenten. Zij zijn tijdens werkdagen bereikbaar voor vragen over medische hulpmiddelen op gebied van stoma, wond en continentie. Dankzij deze aanpak kunnen wij je altijd de best passende zorgoplossing bieden, wat je situatie ook is.

Is de video hier niet zichtbaar? Scrol naar beneden, klik op 'Cookies wijzigen' en selecteer 'Alle cookies toestaan' om de video's op onze website te bekijken.

Hofleverancier medische hulpmiddelen

In 1997 is Mathot onderscheiden met het predicaat Hofleverancier. Het predicaat Hofleverancier staat onder meer voor bewezen kwaliteit, soliditeit en continuïteit. Het symboliseert het respect, de waardering en het vertrouwen dat de koning in Mathot heeft.

De historie van Mathot

Op 29 mei 1897 startte dhr. J.T. Mathot een eigen winkel op het gebied van verplegings- en huishoudelijke artikelen aan de Kruisstraat 40 in Haarlem. De oprichter van de firma Mathot overleed in 1936 en werd opgevolgd door een ondernemer die destijds verderging met de uitbreiding van het zorgaanbod.

In 1962 nam dhr. A.L. van Bemmel Het Gezondheidshuis in Haarlem over. Samen met zijn vrouw en dochter breidde hij deze zaak verder uit. Op het gebied van elastische kousen was met name mevrouw Van Bemmel zeer actief. De heer Van Bemmel was een echte pionier, vooral in de stoma- en incontinentieverzorging. Zo stond hij aan de bakermat van het huidige hoge niveau van de stomazorgverlening. In 1968 bouwde De heer Van Bemmel, samen met zijn zoon Hans, Het Gezondheidshuis Mathot verder uit als Mathot Medische Speciaalzaken.

Inmiddels staat de derde generatie aan het roer en is Mathot Medische Speciaalzaken leverancier van medische hulpmiddelen en toonaangevende zorg waarbij er nauw wordt samengewerkt met ziekenhuizen en thuiszorginstellingen met als achterliggende gedachte ‘Samen Zorgen’. Een patiëntgerichte werkwijze waardoor de klant ook vanuit huis over de juiste begeleiding en producten beschikt. Het DNA van Mathot is onveranderd: Mathot neemt de rol van naaste verzorger op zich, luistert en biedt een oplossing met als doel de situatie van de zorgvrager zorgelozer te laten verlopen en de onafhankelijkheid te vergroten.

Door de uitstekende reputatie van Mathot met daarbij bewezen kwaliteit, soliditeit en continuïteit is Mathot In 1997 onderscheiden met het predicaat Hofleverancier.