Skip to the content

Hoe kunnen wij u helpen?

  • Wond-, stoma, en continentie- en diabeteszorg

    Maandag t/m vrijdag 08.00 - 18.00 uur
    0800 - 244 55 66

    Direct contact met kantoor Leeuwarden?
    0800 - 280 04 09

  • Compressietherapie en orthopedie

    Maandag t/m vrijdag 08.00 - 18.00 uur
    088 - 008 58 88

Privacy en cookies

Zo zorgen wij voor jouw persoonsgegevens

Met de nieuwe wetgeving (AVG) rondom privacybescherming van jouw persoonsgegevens krijgen consumenten nieuwe rechten en bedrijven nieuwe verplichtingen. Een goede zaak vindt Mathot Medische Speciaalzaken. Wij willen niet alleen jouw gegevens goed beveiligen maar je als klant ook inzicht geven in wat Mathot Medische Speciaalzaken met je gegevens doet.

Wij bewaren jouw persoonsgegevens voor zover nodig om je van dienst te kunnen zijn, en voor zover nodig is (of is toegestaan) op basis van de wet. Persoonsgegevens die niet langer nodig zijn, worden zo spoedig mogelijk verwijderd. Mathot Medische Speciaalzaken werkt met goed beveiligde systemen waarmee wij jouw persoonsgegevens beveiligen tegen verlies of tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking.

Met wie delen wij jouw persoonsgegevens?
Bij de verwerking van je gegevens gaat Mathot Medische Speciaalzaken zorgvuldig te werk. In de eerste instantie zijn je persoonsgegevens alleen beschikbaar voor Mathot Medische Speciaalzaken. Soms is het noodzakelijk dat wij je persoonsgegevens (met jouw toestemming) delen met andere zorgprofessionals, zoals je behandelaar, huisarts of thuiszorg.

Welke gegevens verwerken wij van je?

Identificerende gegevens
Dit zijn persoonsgegevens, die worden gebruikt om jouw identiteit te kunnen vaststellen, zoals bijvoorbeeld je volledige naam, e-mailadres, telefoonnummer, geboorteplaats of Burgerservicenummer. Naast het vaststellen van je identiteit worden deze gegevens ook gebruikt om contact met je te kunnen onderhouden.

Jouw medische gegevens
Mathot Medische Speciaalzaken verwerkt enkel medische persoonsgegevens die nodig zijn om medische hulpmiddelen en de daarbij behorende adviezen te kunnen leveren. Ook de gegevens die nodig zijn om bij de zorgverzekeraar te kunnen declareren en te verantwoorden, worden verwerkt.

Bestellingen
Mathot Medische Speciaalzaken houdt bij welke hulpmiddelen je hebt afgenomen.

Gegevens zorgverzekeraar
Mathot Medische Speciaalzaken legt vast bij welke zorgverzekeraar je verzekerd bent.

Financiële gegevens
Mathot Medische Speciaalzaken verwerkt financiële gegevens van jou indien je ervoor kiest zelf te declareren bij de zorgverzekeraar.

Waarvoor gebruiken wij jouw gegevens?

Jouw gegevens worden gebruikt bij ons advies voor de keuze van voor jouw adequate hulpmiddelen, het gebruik van hulpmiddelen, de levering van hulpmiddelen en bij serviceberichten, die van toepassing zijn op jouw hulpmiddelen.

Verstrekken van informatie

Wij verstrekken informatie die vaak handig is en soms noodzakelijk. Het is mogelijk dat Mathot Medische Speciaalzaken je op de hoogte wilt brengen over de producten die je gebruikt of over de organisatie. Je kunt je altijd afmelden voor informatieve e-mails door onderaan de mail op “Afmelden” te klikken.

Declareren bij de Zorgverzekeraar
Indien de declaratie van jouw hulpmiddelen richting de zorgverzekeraar via Mathot Medische Speciaalzaken verloopt stelt Mathot Medische Speciaalzaken de noodzakelijke persoonsgegevens ter beschikking aan jouw zorgverzekeraar. Hiervoor is bijvoorbeeld jouw BSN nummer nodig. Declaraties en uitwisseling van informatie met jouw zorgverzekeraar gebeurt op een veilige manier.

Recht op inzage
Je hebt recht om op te vragen welke gegevens Mathot Medische Speciaalzaken van jou heeft opgeslagen. Je kunt je aanvraag doen via onderstaand e-mail adres.

Bij wie kun je terecht met vragen over privacy?

E-mail: mijnprivacy@mathot.nl

Datalekken

Indien er bij ons toch onverhoopt iets niet goed mocht gaan met de bescherming van jouw gegevens dan melden wij dat binnen 48 uur bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Indien het datalek mogelijke nadelige gevolgen voor jou zouden kunnen hebben dan nemen we ook direct contact met je op.

Cookiebeleid
Wij maken bij het aanbieden van onze diensten gebruik van cookies. Cookies zijn kleine tekstbestandjes die jouw computer ontvangt als je een van onze websites bezoekt. Cookies worden toegepast op vrijwel alle websites, ook die van ons.

Wat is het nut van cookies?
Cookies maken het surfen makkelijker
Met behulp van cookies zorgen we ervoor dat je bij jouw bezoek aan onze sites niet herhaaldelijk dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. We maken het surfen op onze sites makkelijker voor jou. Ook kunnen wij dankzij cookies zien hoe de website gebruikt wordt en waar we deze nog kunnen verbeteren.

Cookies zijn veilig
Het gebruik van deze cookies is veilig. Er kan geen persoonlijke informatie, zoals een telefoonnummer, of e-mailadres, uit cookies worden herleid. Daardoor kunnen cookies ook niet worden gebruikt voor e-mail- en telemarketingacties.

Google Analytics
Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google wel toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.
De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Jouw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Privacy Shield principles en is aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Blokkeren van cookies
Het is mogelijk om cookies te blokkeren of om geen toestemming te geven voor het gebruik ervan. Hoe je dit kunt doen is afhankelijk van de server die je gebruikt. Deze kan dan zo ingesteld worden dat cookies niet geaccepteerd worden.
Als je cookies uitschakelt via de browser of ze op een andere wijze blokkeert, kan het voorkomen dat bepaalde diensten of elementen van de site slecht of niet optimaal functioneren.

Wijzigingen van deze privacyverklaring
Deze verklaring is van kracht per 1 januari 2018. Het kan zijn dat we deze verklaring van tijd tot tijd dienen te wijzigen. Zowel de wetgeving als Mathot Medische Speciaalzaken is immers aan verandering onderhevig.

Meer informatie over cookies?