Nieuws

Vers van de pers: Mathot Magazine!

Vers van de pers: Mathot Magazine!
Lees meer

Een dikke voldoende

Een dikke voldoende
Lees meer

MEER NIEUWS

Veel gestelde vragen

Ik bestel wond materiaal bij Mathot, kan ik ook voor andere producten bij jullie terecht

U kunt bij Mathot ook terecht voor andere medische hulpmiddelen zoals stoma-, continentie- en diabetesproducten, compressietherapie en orthopedie, mits daarvoor een machtiging vanuit de verwijzer aanwezig is.

 

Ik heb een andere product leverancier, hoe kan ik gemakkelijk overstappen naar Mathot?

Overleg met de verwijzer in het ziekenhuis met de reden waarom. De verwijzer stuurt een machtiging voor vergoeding welke nodig is om bij de verzekeraar in te kunnen dienen.

 

Ik heb een vraag over mijn wondmateriaal, waar kan ik terecht?

De verpleegkundigen van de binnendienst van Mathot, hebben kennis over de samenstelling en werking van de meest uiteenlopende soorten verbandmaterialen. Omdat we vaak nauw contact hebben met de behandelaars in het ziekenhuis of thuiszorg weten we over het algemeen ook al iets over de behandeling die voor u is uitgeschreven. Hierover kunnen we extra uitleg geven. Voor een wijziging van de behandeling, verwijzen wij u wel altijd terug naar uw arts of verpleegkundig specialist.

 

Wanneer wordt al mijn wond materiaal vergoed?

Wanneer een wond van dien aard is dat deze langer dan 2 tot 3 weken behandeling nodig heeft om te genezen. Ook wel chronische wondzorg genoemd. Daarbij is het belangrijk dat de behandeling door een arts of een verpleegkundig specialist wordt voorgeschreven. Dit om ervoor te zorgen dat altijd de meest geschikte behandeling en de best passende verbandmiddelen worden ingezet in elke specifieke situatie.

Omdat een wond in korte tijd veel kan veranderen kan het zijn dat er vaak een andere behandeling wordt ingezet. Daarom leveren wij niet al te grote hoeveelheden in één keer zodat er geen onnodige voorraden ontstaan.

 

Bestel & servicelijn
0800 244 55 66