Skip to the content

Hoe kunnen we je helpen?

 • Wond-, stoma- en continentiezorg

  Maandag t/m vrijdag 08.00 - 17.30 uur
  088 - 008 58 00
  info@mathot.nl

 • Compressietherapie

  Maandag t/m vrijdag 08.30 - 17.00 uur
  088 - 008 58 88
  cto@mathot.nl

Kwaliteit

Compressietherapie

Directe verlichting en meer energie

Compressietherapie is een drukbehandeling die wordt voorgeschreven door een arts of fysiotherapeut. Bij Mathot passen we compressietherapie toe met behulp van therapeutische elastische kousen, ook wel bekend als compressiekousen en in de volksmond 'steunkousen' genoemd. We leveren een compleet assortiment vlakbreikousen en rondbreikousen van uiteenlopende merken. Als hier een medische indicatie voor is, of als je hier zelf behoefte aan hebt, kunnen we de steunkousen bij je aanmeten en op maat laten maken. Ook bieden we onderhoudspakketten en hulpmiddelen voor het aan- en uittrekken van de steunkous.

 

Steunkousen Mathot
*De afgebeelde persoon is niet de geïnterviewde

“Mijn kousen zitten aangenaam en zijn ook echt mooi”

Mevrouw J. Sieders, die al ruim 25 jaar therapeutische elastische kousen draagt: ‘Via Mathot heb ik een vaste specialiste die mijn kousen aanmeet, een fijne dame met wie ik door de jaren heen een goed contact heb opgebouwd. De vaste samenwerking werkt voor ons allebei erg prettig. Mijn kousen zitten aangenaam en zijn ook echt mooi. Ze zijn voorzien van fijne breisels en niet zo dik, waardoor ze er niet per se medisch uitzien. Als ik ze draag, merkt men ze niet direct op.’

Compressiekous voor jong en oud

Iedereen heeft baat bij therapeutische elastische kousen. Bijvoorbeeld bij langdurig staan tijdens werk, of wanneer de benen opgeblazen zijn door zwangerschap. Een compressiekous zorgt bij veel mensen vrijwel direct voor verlichting. De bloeddoorstroming wordt gestimuleerd, waardoor afvalstoffen en vocht worden afgevoerd. Als gevolg nemen pijnklachten af en voelen de benen minder vermoeid aan.

Armkous bij lymfoedeem

Wij leveren ook therapeutische elastische kousen voor de arm. Een zogeheten armkous is doorgaans nodig in verband met lymfoedeem. Dit ontstaat na verwijdering van de lymfeklieren. Onze consulenten staan je graag bij met deskundig advies over vlakbreikousen en rondbreikousen. Maak daarom een afspraak bij een van aanmeetlocaties. 

Veelgestelde vragen over compressietherapie

Kenniscentrum

Wat is het verschil tussen steunkousen en therapeutische elastische kousen? Lees hier interessante artikelen over onder andere compressietherapie.

Kenniscentrum

Aanmeetlocaties

Bekijk hier bij welke aanmeetlocatie je terecht kunt voor het aanmeten van therapeutische elastische kousen.

Vind jouw locatie

Klantenservice

Heb je een vraag of hulp nodig? Bij onze klantenservice kun je terecht voor het plaatsen van een bestelling, vragen over financiën of vergoedingen of het maken van een afspraak bij een van onze aanmeetlocaties.

Neem contact met ons op