Skip to the content

Hoe kunnen wij u helpen?

 • Wond-, stoma, en continentie- en diabeteszorg

  Maandag t/m vrijdag 08.00 - 18.00 uur
  0800 - 244 55 66

  Direct contact met kantoor Leeuwarden?
  0800 - 280 04 09

 • Compressietherapie en orthopedie

  Maandag t/m vrijdag 08.00 - 18.00 uur
  088 - 008 58 88

Compressietherapie

Directe verlichting en meer energie

Compressietherapie is een drukbehandeling, die wordt voorgeschreven door een arts of fysiotherapeut. Wij passen dit toe met behulp van therapeutische elastische kousen, ook wel bekend als compressiekousen. We leveren een compleet assortiment vlakbreikousen en rondbreikousen van verschillende merken. Als hier een medische indicatie voor is, of als je hier zelf behoefte aan hebt, kunnen we de steunkousen bij je aanmeten en op maat laten maken. Ook bieden we onderhoudspakketten en hulpmiddelen voor het aan- en uittrekken van de steunkous.

 

Steunkousen Mathot
*De afgebeelde persoon is niet de geïnterviewde

“Mijn kousen zitten aangenaam en zijn ook echt mooi”

Mevrouw J. Sieders, die al ruim 25 jaar therapeutische elastische kousen draagt: ‘Via Mathot heb ik een vaste specialiste die mijn kousen aanmeet, een fijne dame met wie ik door de jaren heen een goed contact heb opgebouwd. De vaste samenwerking werkt voor ons allebei erg prettig. Mijn kousen zitten aangenaam en zijn ook echt mooi. Ze zijn voorzien van fijne breisels en niet zo dik, waardoor ze er niet per se medisch uitzien. Als ik ze draag, merkt men ze niet direct op.’

Compressiekous voor jong en oud

Iedereen heeft baat bij therapeutische elastische kousen. Bijvoorbeeld bij langdurig staan tijdens werk, of wanneer de benen opgeblazen zijn door zwangerschap. Een compressiekous zorgt bij veel mensen vrijwel direct voor verlichting. De bloeddoorstroming wordt gestimuleerd, waardoor afvalstoffen en vocht worden afgevoerd. Als gevolg nemen pijnklachten af en voelen de benen minder vermoeid aan.

Armkous bij lymfoedeem

Wij leveren ook therapeutische elastische kousen voor de arm. Een zogeheten armkous is doorgaans nodig in verband met lymfoedeem. Dit ontstaat na verwijdering van de lymfeklieren. Onze consulenten staan je graag bij met deskundig advies over vlakbreikousen en rondbreikousen. Maak daarom een afspraak in een van onze vestigingen of aanmeetlocaties. 

Veelgestelde vragen over compressietherapie