Skip to the content

Hoe kunnen wij u helpen?

 • Wond-, stoma, en continentie- en diabeteszorg

  Maandag t/m vrijdag 08.00 - 18.00 uur
  0800 - 244 55 66

  Direct contact met kantoor Leeuwarden?
  0800 - 280 04 09

 • Compressietherapie en orthopedie

  Maandag t/m vrijdag 08.00 - 18.00 uur
  088 - 008 58 88

Compressietherapie

Directe verlichting en meer energie

Compressietherapie is een drukbehandeling, die wordt voorgeschreven door een arts of fysiotherapeut. Wij passen dit toe met behulp van therapeutische elastische kousen, ook wel bekend als compressiekousen. We leveren een compleet assortiment vlakbreikousen en rondbreikousen van verschillende merken. Als hier een medische indicatie voor is, of als je hier zelf behoefte aan hebt, kunnen we de steunkousen bij je aanmeten en op maat laten maken. Ook bieden we onderhoudspakketten en hulpmiddelen voor het aan- en uittrekken van de steunkous.

 

“Ik deel mijn eigen ervaring”

“Nieuwe zorgvragers verzuchten nog weleens dat ze een compressiekous moeten dragen. Ik weet juist dat ze het heel plezierig gaan vinden, zodra ze merken hoeveel baat ze erbij hebben. Ik ben zelf kousen gaan dragen om ervaringen te kunnen delen. Nu wil ik ze niet meer kwijt.”

Betty van Bemmel, aanmeetdeskundige

Compressiekous voor jong en oud

Iedereen heeft baat bij therapeutische elastische kousen. Bijvoorbeeld bij langdurig staan tijdens werk, of wanneer de benen opgeblazen zijn door zwangerschap. Een compressiekous zorgt bij veel mensen vrijwel direct voor verlichting. De bloeddoorstroming wordt gestimuleerd, waardoor afvalstoffen en vocht worden afgevoerd. Als gevolg nemen pijnklachten af en voelen de benen minder vermoeid aan.

Armkous bij lymfoedeem

Wij leveren ook therapeutische elastische kousen voor de arm. Een zogeheten armkous is doorgaans nodig in verband met lymfoedeem. Dit ontstaat na verwijdering van de lymfeklieren. Onze consulenten staan je graag bij met deskundig advies over vlakbreikousen en rondbreikousen. Maak daarom een afspraak in een van onze vestigingen of aanmeetlocaties. 

Veelgestelde vragen over compressietherapie