Skip to the content

Hoe kunnen wij u helpen?

 • Wond-, stoma, en continentie- en diabeteszorg

  Maandag t/m vrijdag 08.00 - 18.00 uur
  0800 - 244 55 66

  Direct contact met kantoor Leeuwarden?
  0800 - 280 04 09

 • Compressietherapie en orthopedie

  Maandag t/m vrijdag 08.00 - 18.00 uur
  088 - 008 58 88

Continentiezorg

Zelfverzekerd leven met incontinentie

Incontinentie komt vaker voor dan je denkt. Ongeveer één op de twintig mensen heeft te maken met ongewild urine- en/of ontlastingsverlies. Er zijn verschillende vormen incontinentie, zoals stressincontinentie en aandrangincontinentie. Elke vorm vraagt om ander materiaal en je kunt op ons vertrouwen voor persoonlijk advies. Wij leveren alle merken en zijn volledig op de hoogte van elk hulpmiddel in ons assortiment. Je zult ervaren dat je je zekerder voelt met de juiste materialen. 

 

Continentiezorg

“Iedereen kan het leren”

“Mijn uroloog wilde liever niet opereren en stelde voor dat ik zelf ging katheteriseren. Ik heb dat jarenlang gedaan; nu doen de verpleegsters het. Er is geen kunst aan en je voorkomt misschien erger. Ik heb altijd een schone blaas en hoef nooit antibiotica te slikken.”

Mevrouw J.H. Reijns-Brouwer

Absorberende incontinentiematerialen

Je kunt bij ons terecht voor absorberende materialen, zoals incontinentieslips, inlegverbanden, onderleggers en fixatiebroeken. Wij leveren tevens verschillende maten en absorberende vermogens, voor zowel mannen als vrouwen. Incontinentiematerialen worden doorgaans geheel of gedeeltelijk vergoed door je zorgverzekeraar. Wel heb je in alle gevallen een machtiging nodig van de behandelend (huis)arts of verpleegkundige. 

Katheters en hulpmiddelen

Sommige mensen hebben moeite om alle urine zelfstandig uit te plassen. In dat geval is het nodig om te katheteriseren, zodat de urine uit de blaas kan lopen. Afvoerende hulpmiddelen, zoals katheters, condoomkatheters en opvangzakken, maken onderdeel uit van ons assortiment. Onze verpleegkundig consulenten vertellen je graag meer. Tevens kunnen zij je informeren over de huidverzorgingsproducten en materialen die worden gebruikt bij ontlastingsincontinentie.

Veelgestelde vragen over continentiezorg