Skip to the content

Hoe kunnen we je helpen?

 • Wond-, stoma- en continentiezorg

  Maandag t/m vrijdag 08.00 - 18.00 uur
  0800 - 244 55 66
  info@mathot.nl

  Direct contact met kantoor Leeuwarden?
  0800 - 280 04 09

 • Compressietherapie en orthopedie

  Maandag t/m vrijdag 09.00 - 13.00 uur
  088 - 008 58 88
  cto@mathot.nl

Kwaliteit

Continentiezorg

Zelfverzekerd leven met incontinentie

Incontinentie komt vaker voor dan je denkt. Ongeveer een op de twintig mensen heeft te maken met ongewild urine- en/of ontlastingsverlies. Er zijn verschillende vormen incontinentie, zoals stressincontinentie en aandrangincontinentie. Elke vorm vraagt om ander materiaal en je kunt op ons vertrouwen voor persoonlijk advies. We leveren uiteenlopende merken en zijn volledig op de hoogte van elk hulpmiddel in ons assortiment. Je zult ervaren dat je je zekerder voelt met de juiste materialen. 

 

Continentiezorg
* De afgebeelde persoon is niet de geïnterviewde

“Via Mathot krijgen we een deel van de kosten vergoed”

Mevrouw Van Haselen, die namens meneer Van Haselen bestelt: ‘Mijn man gebruikt Tena Pants-opvangbroekjes vanwege zijn epilepsie. Die broekjes, waarmee ik als verpleegkundige ook zelf heb gewerkt, geven hem zekerheid. In eerste instantie had hij er maximaal twee per week nodig. Maar doordat mijn man in de afgelopen jaren twee keer in het ziekenhuis opgenomen is geweest, gebruikt hij inmiddels meer. Eerst bestelden we de broekjes via de apotheek en tegenwoordig via Mathot. Onder andere omdat we via Mathot een deel van de kosten vergoed kunnen krijgen. We hebben gelukkig verder geen kennissen in onze omgeving die met vergelijkbare problemen kampen als mijn man, maar anders zou ik ze Mathot aanbevelen.’

Absorberende incontinentiematerialen

Je kunt bij ons terecht voor absorberende materialen, zoals incontinentieslips, inlegverbanden, onderleggers en fixatiebroeken. Wij leveren tevens verschillende maten en absorberende vermogens, voor zowel mannen als vrouwen. Incontinentiematerialen worden doorgaans geheel of gedeeltelijk vergoed door je zorgverzekeraar. Wel heb je in alle gevallen een machtiging nodig van de behandelend (huis)arts of verpleegkundige. 

Katheters en hulpmiddelen

Sommige mensen hebben moeite om alle urine zelfstandig uit te plassen. In dat geval is het nodig om te katheteriseren, zodat de urine uit de blaas kan lopen. Afvoerende hulpmiddelen, zoals katheters, condoomkatheters en opvangzakken, maken onderdeel uit van ons assortiment. Onze verpleegkundig consulenten vertellen je graag meer. Tevens kunnen zij je informeren over de huidverzorgingsproducten en materialen die worden gebruikt bij ontlastingsincontinentie.

Veelgestelde vragen over continentiezorg

Online bestellen

Bestel eenvoudig en snel je medische hulpmiddelen via ons beveiligde online bestelsysteem 'Mijn Mathot'.

Ga naar Mijn Mathot

Vestigingen

Bekijk hier bij welke vestiging of aanmeetlocatie je terecht kunt voor orthopedische hulpmiddelen of het aanmeten van therapeutische elastische kousen.

Vind jouw locatie

Klantenservice

Heb je een vraag of hulp nodig? Bij onze klantenservice kun je terecht voor het plaatsen van een bestelling, vragen over financiën of vergoedingen of het maken van een afspraak bij een van onze vestigingen of aanmeetlocaties.

Neem contact met ons op