Skip to the content

Hoe kunnen we je helpen?

 • Wond-, stoma- en continentiezorg

  Maandag t/m vrijdag 08.00 - 17.30 uur
  088 - 008 58 00
  info@mathot.nl

 • Compressietherapie

  Maandag t/m vrijdag 08.30 - 17.00 uur
  088 - 008 58 88
  cto@mathot.nl

Kwaliteit

Continentiezorg

Zelfverzekerd leven met incontinentie

Incontinentie komt vaker voor dan je denkt. Ongeveer een op de twintig mensen heeft te maken met ongewild urine- en/of ontlastingsverlies. Er zijn verschillende vormen incontinentie, zoals stressincontinentie en aandrangincontinentie. Elke vorm vraagt om ander materiaal. Mathot levert uiteenlopende merken en onze verpleegkundige medewerkers zijn volledig op de hoogte van elk hulpmiddel in ons assortiment. Je zult ervaren dat je je zekerder voelt met de juiste materialen.

 

Automatische bestelservice
Om medische hulpmiddelen voor incontinentie te kunnen ontvangen moet je door een arts, verpleegkundige of medisch specialist worden doorverwezen. Zodra je bij ons bent aangemeld, leveren wij de benodigde medische hulpmiddelen via onze automatische bestelservice. Dit werkt als volgt: 

Stap 1
Je krijgt een intakegesprek met een van onze verpleegkundigen.

Stap 2
Je ontvangt de eerste levering van incontinentiemateriaal. Gedurende een periode ontdek je of dit het juiste materiaal is. Mocht dit niet het geval zijn dan kun je contact opnemen met ons verpleegkundig adviesteam via telefoonnummer 088 - 008 58 00, kies hierbij voor optie 3. Bevalt het materiaal wel, zie dan stap 3.

Stap 3
Voor een herhaalbestelling van je incontinentiemateriaal kun je telefonisch contact opnemen met onze klantenservice via telefoonnummer 088 - 008 58 00, kies hierbij voor optie 1. Een medewerker begeleidt je verder met je herhaalbestelling en zal dan direct de vervolgbestellingen via onze automatische bestelservice inregelen.

 

Continentiezorg
* De afgebeelde persoon is niet de geïnterviewde

“Via Mathot krijgen we een deel van de kosten vergoed”

Mevrouw Van Haselen, die namens meneer Van Haselen bestelt: ‘Mijn man gebruikt Tena Pants-opvangbroekjes vanwege zijn epilepsie. Die broekjes, waarmee ik als verpleegkundige ook zelf heb gewerkt, geven hem zekerheid. In eerste instantie had hij er maximaal twee per week nodig. Maar doordat mijn man in de afgelopen jaren twee keer in het ziekenhuis opgenomen is geweest, gebruikt hij inmiddels meer. Eerst bestelden we de broekjes via de apotheek en tegenwoordig via Mathot. Onder andere omdat we via Mathot een deel van de kosten vergoed kunnen krijgen. We hebben gelukkig verder geen kennissen in onze omgeving die met vergelijkbare problemen kampen als mijn man, maar anders zou ik ze Mathot aanbevelen.’

Absorberende incontinentiematerialen

Je kunt bij ons terecht voor absorberende materialen, zoals incontinentieslips, inlegverbanden, onderleggers en fixatiebroeken. Wij leveren tevens verschillende maten en absorberende vermogens, voor zowel mannen als vrouwen. Incontinentiematerialen worden doorgaans geheel of gedeeltelijk vergoed door je zorgverzekeraar. Wel heb je in alle gevallen een machtiging nodig van de behandelend (huis)arts of verpleegkundige. 

Katheters en hulpmiddelen

Sommige mensen hebben moeite om alle urine zelfstandig uit te plassen. In dat geval is het nodig om te katheteriseren, zodat de urine uit de blaas kan lopen. Afvoerende hulpmiddelen, zoals katheters, condoomkatheters en opvangzakken, maken onderdeel uit van ons assortiment. Onze verpleegkundig consulenten vertellen je graag meer. Tevens kunnen zij je informeren over de huidverzorgingsproducten en materialen die worden gebruikt bij ontlastingsincontinentie.

Veelgestelde vragen over continentiezorg