Skip to the content

Hoe kunnen we je helpen?

 • Wond-, stoma- en continentiezorg

  Maandag t/m vrijdag 08.00 - 18.00 uur
  0800 - 244 55 66
  info@mathot.nl

  Direct contact met kantoor Leeuwarden?
  0800 - 280 04 09

 • Compressietherapie en orthopedie

  Maandag t/m vrijdag 09.00 - 13.00 uur
  088 - 008 58 88
  cto@mathot.nl

Kwaliteit

Braces en bandages

Stabiliteit en veiligheid

Zoek je stabiliteit en veiligheid bij bewegen of gaat het om voorkomen of sneller herstellen van blessures? Wij leveren braces en bandages voor alle voorkomende gevallen. Om maar een paar voorbeelden te noemen: tennisarmbandage, buikbandage, rugbrace, enkelbandage, en kniebandage. Vakkundige medewerk(st)ers kunnen je adviseren en het juiste product leveren.

Ook heeft Mathot orthopedisch instrumentmakers in dienst die naast (semi) confectie oplossingen ook maatwerk orthesen kunnen maken.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Bel 088 - 008 58 88.

 

Artrose van de knie

Wat is gonartrose?

Gonartrose houdt in dat er zich slijtage in de knie bevindt (Genu= knie en artrose= kraakbeen slijtage). Het kraakbeen in de knie is voor een deel aangetast, waardoor er meer contact van bot op bot is en er ook een ruwer oppervlakte ontstaat in het gewricht. De slijtage wordt langzaam erger totdat er op een gegeven moment geen kraakbeen meer over is.

Er zijn verschillende gradaties van gonartrose. Deze variëren van een beginnende slijtage tot geen enkel kraakbeen meer, dus volledig bot op bot contact.
Omdat veel mensen een (lichte) O- of X-stand in de benen hebben, komt het veel voor dat de slijtage alleen aan de binnen- of aan de buitenzijde van de knie zit.

Gonartrose kan verschillende oorzaken hebben. Leeftijd en gewicht spelen hierbij een belangrijke rol, maar ook erfelijke factoren, eerder letsel in de knie en de mate van belasting van de knie spelen een rol in het ontstaan van gonartrose.