Skip to the content

Hoe kunnen wij u helpen?

 • Wond-, stoma, en continentie- en diabeteszorg

  Maandag t/m vrijdag 08.00-18.00 uur
  0800 244 55 66

  Direct contact met kantoor Leeuwarden?
  0800 280 04 09

 • Compressietherapie en orthopedie

  Maandag t/m vrijdag 08.00-18.00 uur
  088 008 58 88

Stomazorg

Afgestemd op uw persoonlijke situatie

Wanneer u voor het eerst stomamateriaal gebruikt, heeft u ongetwijfeld vragen. Of misschien maakt u al langer gebruik van stomamateriaal en wilt u een manier vinden om hier zorgelozer mee om te gaan. De zoektocht naar passende stomazorg kan best ingewikkeld zijn zonder de juiste ondersteuning. Wij geven u deskundig advies en zoeken samen met u en uw verwijzer de materialen die het beste bij uw persoonlijke situatie passen.

Klantreis Stomazorg

"Ik ga gewoon mijn gang"

“In het ziekenhuis kreeg ik een stoma én materiaal dat bleek te lekken. Samen met mijn arts en de stomaverpleegkundige van Mathot heb ik stomamateriaal gevonden waar ik me wel prettig bij voel: een eendelig zakje en een breukband voor als ik van huis ga. Dat werkt perfect.”

Kees Scholtens

Assortiment stomamaterialen

Stoma’s worden op verschillende manieren aangelegd. Daarom zijn er ook verschillende soorten hulpmiddelen verkrijgbaar voor stoma's. Ons assortiment bestaat onder meer uit één- en tweedelige systemen, open en gesloten zakjes, huidplakken, opvangzakken, spoelmateriaal, stomasteunbanden en huidverzorgingsartikelen.

Passend advies

Mathot is merkonafhankelijk en biedt een assortiment met vrijwel alle merken. We zijn goed op de hoogte van actuele productvernieuwingen, zodat onze verpleegkundigen u altijd goed kunnen adviseren over welke materialen het beste bij uw persoonlijke situatie passen. Mathot werkt nauw samen met de stomaverpleegkundige van het ziekenhuis en uw zorgverzekeraar. Zo kunnen wij u volledig informeren en adviseren. Wij vinden het net als u belangrijk dat u de juiste stomazorg krijgt!

Veelgestelde vragen over stomazorg