Skip to the content

Hoe kunnen wij u helpen?

 • Wond-, stoma, en continentie- en diabeteszorg

  Maandag t/m vrijdag 08.00 - 18.00 uur
  0800 - 244 55 66

  Direct contact met kantoor Leeuwarden?
  0800 - 280 04 09

 • Compressietherapie en orthopedie

  Maandag t/m vrijdag 08.00 - 18.00 uur
  088 - 008 58 88

Stomazorg

Afgestemd op jouw persoonlijke situatie

Wanneer je voor het eerst stomamateriaal gebruikt, heb je ongetwijfeld vragen. Of misschien maak je al langer gebruik van stomamateriaal en wil je een manier vinden om hier zorgelozer mee om te gaan. De zoektocht naar passende stomazorg kan best ingewikkeld zijn zonder de juiste ondersteuning. Wij geven je deskundig advies en zoeken samen met jou en je verwijzer de materialen die het beste bij jouw persoonlijke situatie passen.

Klantreis Stomazorg

"Ik ga gewoon mijn gang"

“In het ziekenhuis kreeg ik een stoma én materiaal dat bleek te lekken. Samen met mijn arts en de stomaverpleegkundige van Mathot heb ik stomamateriaal gevonden waar ik me wel prettig bij voel: een eendelig zakje en een breukband voor als ik van huis ga. Dat werkt perfect.”

Kees Scholtens

Assortiment stomamaterialen

Stoma’s worden op verschillende manieren aangelegd. Daarom zijn er ook verschillende soorten hulpmiddelen verkrijgbaar voor stoma's. Ons assortiment bestaat onder meer uit één- en tweedelige systemen, open en gesloten zakjes, huidplakken, opvangzakken, spoelmateriaal, stomasteunbanden en huidverzorgingsartikelen.

Passend advies

Mathot is merkonafhankelijk en biedt een assortiment met vrijwel alle merken. We zijn goed op de hoogte van actuele productvernieuwingen, zodat onze verpleegkundigen je altijd goed kunnen adviseren over welke materialen het beste bij jouw persoonlijke situatie passen. Mathot werkt nauw samen met de stomaverpleegkundige van het ziekenhuis en je zorgverzekeraar. Zo kunnen wij je volledig informeren en adviseren. Wij vinden het net als jij belangrijk dat je de juiste stomazorg krijgt.

Veelgestelde vragen over stomazorg