Skip to the content

Hoe kunnen we je helpen?

 • Wond-, stoma- en continentiezorg

  Maandag t/m vrijdag 08.00 - 17.30 uur
  088 - 008 58 00
  info@mathot.nl

 • Compressietherapie

  Maandag t/m vrijdag 08.30 - 17.00 uur
  088 - 008 58 88
  cto@mathot.nl

Kwaliteit

Wondzorg

Voor elke fase het juiste wondmateriaal

Elke wond vraagt om specifieke wondzorg. Of het nu gaat om een traumawond, chirurgische wond of een verwonding door een onderliggende aandoening. Daarnaast kent het herstel van een wond verschillende fases, waarbij elke fase om ander wondmateriaal vraagt. Met het juiste materiaal wordt de genezing ondersteund en kan littekenvorming verminderd worden. Mathot geeft je hierbij advies op maat.

Aandachtspunten wondzorg
*De afgebeelde persoon is niet de geïnterviewde

“Ik vind Mathot een superzaak”

Mevrouw D. de Decker, die onder andere spoelmiddelen met natriumchloride voor haar wond bestelt: ‘Ik vind Mathot een superzaak. De mensen weten waar ze mee bezig zijn. Ik moet voor mijn wondverzorging veel verschillende hulpmiddelen bestellen. Soms weet ik even niet meer hoe iets heet, maar dan kijkt Mathot voor me in het systeem en komen we er samen snel uit. De spullen worden bovendien vaak de volgende dag al bezorgd. Ook als je op vrijdag bestelt, krijg je de spullen meestal zaterdag al binnen. Geweldig gewoon. Heel belangrijk dat je dan niet tot maandag hoeft te wachten. Zeker als je een open wond hebt waarbij infecties kunnen voorkomen. Je mag dus gerust neerzetten dat ik Mathot een topbedrijf vind. Ik zou niet meer bij een ander willen.’

Wondpomp en negatieve druktherapie

Negatieve druktherapie wordt steeds vaker naast traditionele wondbehandeling toegepast. Het is een behandelingstechniek om de genezing van een wond te versnellen. Bij deze behandeling wordt een gecontroleerde druk op de wond uitgeoefend, die nauwkeurig kan worden ingesteld. Bij ontslag uit het ziekenhuis krijg je een wondpomp mee met bijbehorend wondmateriaal. Samen met de thuiszorg dragen we zorg voor levering en feilloze werking van de wondpomp, onder verantwoordelijkheid van het ziekenhuis.

Uitleg over wondmateriaal

Omdat de wond door het herstel verandert, wordt de behandeling gaandeweg bijgesteld. We leveren kleine hoeveelheden wondmateriaal om te voorkomen dat er een onnodige voorraad ontstaat. Bij het volgende controlebezoek kan namelijk blijken dat de wondbehandeling moet worden aangepast en dat er ander wondmateriaal nodig is. Onze verpleegkundigen staan voor je klaar om je meer te vertellen over de verschillende materialen en hun werking.

Veelgestelde vragen over wondzorg

Online bestellen

Bestel eenvoudig en snel je medische hulpmiddelen via ons beveiligde online bestelomgeving 'Samen zorgen'.

Ga naar Samen zorgen

Aanmeetlocaties

Bekijk hier bij welke aanmeetlocaties je terecht kunt voor het aanmeten van therapeutische elastische kousen.

Vind jouw locatie

Klantenservice

Heb je een vraag of hulp nodig? Bij onze klantenservice kun je terecht voor het plaatsen van een bestelling, vragen over financiën of vergoedingen of het maken van een afspraak bij een van onze aanmeetlocaties.

Neem contact met ons op