Skip to the content

Hoe kunnen we je helpen?

 • Wond-, stoma, en continentie- en diabeteszorg

  Maandag t/m vrijdag 08.00 - 18.00 uur
  0800 - 244 55 66

  Direct contact met kantoor Leeuwarden?
  0800 - 280 04 09

 • Compressietherapie en orthopedie

  Maandag t/m vrijdag 08.00 - 18.00 uur
  088 - 008 58 88

Wondzorg

Voor elke fase het juiste wondmateriaal

Elke wond, of het nu om een traumawond, chirurgische wond of een verwonding door een onderliggende aandoening gaat, vraagt om specifieke wondzorg. Daarnaast kent het herstel van een wond verschillende fases, en elke fase vraagt om ander wondmateriaal. Met het juiste materiaal wordt de genezing ondersteund en draagt het bij aan minder littekenvorming. Mathot geeft graag een advies op maat.

Aandachtspunten wondzorg
*De afgebeelde persoon is niet de geïnterviewde

“Ik vind Mathot een superzaak”

Mevrouw D. de Decker, die onder andere spoelmiddelen met natriumchloride voor haar wond bestelt: ‘Ik vind Mathot een superzaak. De mensen weten waar ze mee bezig zijn. Ik moet voor mijn wondverzorging veel verschillende hulpmiddelen bestellen. Soms weet ik even niet meer hoe iets heet, maar dan kijkt Mathot voor me in het systeem en komen we er samen snel uit. De spullen worden bovendien vaak de volgende dag al bezorgd. Ook als je op vrijdag bestelt, krijg je de spullen meestal zaterdag al binnen. Geweldig gewoon. Heel belangrijk dat je dan niet tot maandag hoeft te wachten. Zeker als je een open wond hebt waarbij infecties kunnen voorkomen. Je mag dus gerust neerzetten dat ik Mathot een topbedrijf vind. Ik zou niet meer bij een ander willen.’

Wondpomp en negatieve druktherapie

Negatieve druktherapie wordt steeds vaker naast traditionele wondbehandeling toegepast. Het is een behandelingstechniek om de genezing te versnellen. Bij deze behandeling wordt een gecontroleerde druk op de wond uitgeoefend, die nauwkeurig kan worden ingesteld. Bij ontslag uit het ziekenhuis krijg je een wondpomp mee met bijbehorend wondmateriaal. Samen met de thuiszorg dragen we zorg voor levering en feilloze werking van de wondpomp, onder verantwoordelijkheid van het ziekenhuis.

Uitleg over wondmateriaal

Omdat de wond door het herstel verandert, wordt de behandeling gaandeweg bijgesteld. We leveren kleine hoeveelheden wondmateriaal om te voorkomen dat er een onnodige voorraad ontstaat. Bij het volgende controlebezoek kan namelijk blijken dat de wondbehandeling moet worden aangepast en dat er ander wondmateriaal nodig is. Onze verpleegkundigen staan voor je klaar om je meer te vertellen over de verschillende materialen en hun werking.

Veelgestelde vragen over wondzorg