Skip to the content

Hoe kunnen wij u helpen?

 • Wond-, stoma, en continentie- en diabeteszorg

  Maandag t/m vrijdag 08.00 - 18.00 uur
  0800 - 244 55 66

  Direct contact met kantoor Leeuwarden?
  0800 - 280 04 09

 • Compressietherapie en orthopedie

  Maandag t/m vrijdag 08.00 - 18.00 uur
  088 - 008 58 88

Wondzorg

Voor elke fase het juiste wondmateriaal

Elke wond, of het nu om een traumawond, chirurgische wond of een verwonding door een onderliggende aandoening gaat, vraagt om specifieke wondzorg. Daarnaast kent het herstel van een wond verschillende fases, en elke fase vraagt om ander wondmateriaal. Met het juiste materiaal wordt de genezing ondersteund en draagt het bij aan minder littekenvorming. Mathot geeft graag een advies op maat.

Wondzorg

“Mathot vraagt hoe het met mij gaat”

“Na een buikoperatie ging mijn wond niet dicht. Ik krijg nu negatieve druktherapie met een wondpomp en slang om de wond schoon te houden. Wekelijks bestel ik nieuw wondmateriaal bij Mathot. Iedere keer word ik gebeld hoe het met mijn herstel gaat. Geweldig toch?”

Mevrouw D. van Veen

Wondpomp en negatieve druktherapie

Negatieve druktherapie wordt steeds vaker naast traditionele wondbehandeling toegepast. Het is een behandelingstechniek om de genezing te versnellen. Bij deze behandeling wordt een gecontroleerde druk op de wond uitgeoefend, die nauwkeurig kan worden ingesteld. Bij ontslag uit het ziekenhuis krijg je een wondpomp mee met bijbehorend wondmateriaal. Samen met de thuiszorg dragen we zorg voor levering en feilloze werking van de wondpomp, onder verantwoordelijkheid van het ziekenhuis.

Uitleg over wondmateriaal

Omdat de wond door het herstel verandert, wordt de behandeling gaandeweg bijgesteld. We leveren kleine hoeveelheden wondmateriaal om te voorkomen dat er een onnodige voorraad ontstaat. Bij het volgende controlebezoek kan namelijk blijken dat de wondbehandeling moet worden aangepast en dat er ander wondmateriaal nodig is. Onze verpleegkundigen staan voor je klaar om je meer te vertellen over de verschillende materialen en hun werking.

Veelgestelde vragen over wondzorg