Skip to the content

Hoe kunnen wij u helpen?

 • Wond-, stoma, en continentie- en diabeteszorg

  Maandag t/m vrijdag 08.00-18.00 uur
  0800 244 55 66

  Direct contact met kantoor Leeuwarden?
  0800 280 04 09

 • Compressietherapie en orthopedie

  Maandag t/m vrijdag 08.00-18.00 uur
  088 008 58 88

Scholingen

Scholingen voor Zorgprofessionals

Bij ons staat samen zorgen hoog in het vaandel, want door samen te werken krijgt de patiënt de best mogelijke zorgoplossing. Daarom bieden wij, in samenwerking met specialisten en verpleegkundig specialisten, verschillende zorgprofessionals mogelijkheden tot praktijkgerichte scholing in:

 • Stomazorg
 • Wondzorg
 • Continentiezorg
 • Compressietherapie & orthopedie

Het is ons doel om onze kennis en kunde met zorgprofessionals van thuiszorgorganisaties, verpleeg- en verzorgingshuizen en andere instanties te delen, zodat zij de beste en actuele zorg aan zorgvragers kunnen verlenen.

In samenwerking met specialisten en verpleegkundig specialisten organiseren wij scholingen, coachtrajecten en bedsideteaching voor verschillende zorgprofessionals, waarmee de deskundige hulp aan patiënten in de thuissituatie kan worden voortgezet.

Door de snelle ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg is het belangrijk om ‘bij te blijven’. Dit draagt er toe bij dat het vak boeiend en inspirerend blijft. Door een gevarieerd en deels geaccrediteerd scholingsprogramma aan te bieden willen wij nog beter inspelen op de behoeftes van onze relaties. Ons aanbod voor de scholingen bestaat uit een basis programma en een programma op maat:

De docenten bestaan uit ons eigen deskundige team van verpleegkundigen, aangevuld met ervaren professionals uit diverse praktijkvelden. Het uiteindelijk doel van de Samen Leren scholingen is dat bij elke klant de zorg en de materialen doelmatig worden ingezet.

Scholingen compressietherapie

Voor scholingen op het gebied van compressietherapie kunt u zich individueel inschrijven op een locatie en datum naar keuze.

Scholingen stoma-, wond- en continentiezorg

Scholingen op het gebied van stoma-, wond- en continentiezorg worden geïnitieerd vanuit Mathot in samenwerking met zorgprofessionals en zijn op uitnodiging. U kunt zich hiervoor niet via deze site aanmelden.

Voor meer informatie over de scholingen kunt u contact met ons opnemen via samenzorgen@mathot.nl

Scholing 'Stomazorg op maat' in Friesland

In het voorjaar van 2020 organiseren wij, de stoma verpleegkundigen in
Friesland, de scholing ’stomazorg op maat’. Ook deze keer ligt de focus voornamelijk op de praktijk aan de hand van casus besprekingen.

De scholing wordt georganiseerd op diverse data en locaties in de Friese ziekenhuizen.
Mis het niet en meld je nu aan! Klik op de button voor meer informatie over de data, locaties en aanmelden.  

Klaverblad Symposium

Dit symposium wordt georganiseerd door 4 bedrijven: Abena, Smith & Nephew, Mathot en Hollister. Veel symposia worden in het midden en westen van Nederland georganiseerd. Speciaal voor onze relaties in Noord Nederland organiseren wij het Klaverblad symposium ‘De Basis’ in Drachten in het Nij Smellinghe ziekenhuis.