Nieuws

Vers van de pers: Mathot Magazine!

Vers van de pers: Mathot Magazine!
Lees meer

Een dikke voldoende

Een dikke voldoende
Lees meer

MEER NIEUWS

Sinds 1897

Op 29 mei 1897 startte Josephus Theodorus Mathot een eigen winkel op het gebied van verplegings- en huishoudelijke artikelen aan de Kruisstraat 40 te Haarlem. In de winkel werden caoutchouc- en guttapercha-artikelen verkocht. Dit waren producten van gummi en elastiek, de voorlopers van Therapeutisch Elastische Kousen.

In het begin van de vorige eeuw startte Mathot, toen in de Groote Houtstraat 35, op bescheiden wijze met ziekenvervoer met een rijwielbrancard. In 1919 sloot Mathot een overeenkomst met de gemeente Haarlem voor het uitvoeren van het gemeentelijk ziekenvervoer. Dankzij deze overeenkomst kreeg Mathot in één keer de beschikking over twee ziekenrijtuigen en twee rijwielbrancards. Vijf jaar later schafte Mathot een auto aan voor het ziekenvervoer. De oprichter van de firma Mathot overleed in 1936, hij werd opgevolgd door de heer C. Spaargaren. Het ziekenvervoer werd nog wel verricht maar werd in 1954 stopgezet. Mathot ging verder in het uitbreiden van haar zorgverlening.

Van Bemmel
Arnoldus Louis van Bemmel, voorheen vertegenwoordiger in medische hulp- en verzorgingsmiddelen, nam in 1962 ‘Het Gezondheidshuis’ aan de Zijlstraat 69 in Haarlem over. Samen met zijn vrouw en dochter breidde hij deze zaak verder uit. Op het gebied van elastische kousen was met name mevrouw van Bemmel zeer actief. De heer van Bemmel was een echte pionier, met name op het gebied van de stoma- en incontinentieverzorging. Zo stond hij aan de bakermat van het huidige hoge niveau van de stomazorgverlening. In 1968 fuseerden Het Gezondheidshuis en de firma Mathot en ontstond de naam ‘Het Gezondheidshuis Mathot’. De heer van Bemmel breidde, samen met zijn zoon Hans, Het Gezondheidshuis Mathot verder uit.

Inmiddels heeft de derde generatie het voor het zeggen en is Mathot Medische Speciaalzaken leverancier van toonaangevende zorg. Onder het motto Samen Zorgen werken we aan het verlenen van kwalitatieve en deskundige zorg rondom de stoma, continentie, wond, therapeutische elastische kousen en orthopedie. In 1897 kon de heer Mathot echter nog niet vermoeden, dat ruim 100 jaar later zijn bedrijf en zijn naam een begrip is in Haarlem en ver daarbuiten.

Bestel & servicelijn
0800 244 55 66