Skip to the content

Hoe kunnen we je helpen?

 • Wond-, stoma- en continentiezorg

  Maandag t/m vrijdag 08.00 - 17.30 uur
  088 - 008 58 00
  info@mathot.nl

 • Compressietherapie

  Maandag t/m vrijdag 08.30 - 17.00 uur
  088 - 008 58 88
  cto@mathot.nl

Kwaliteit

Zorgprofessional aan het woord

Janke Prins, wijkverpleegkundige bij Buurtzorg Team Harlingen Zuid

“Mathot kwam in december 2020 bij ons in beeld nadat bekend werd dat zorgverzekeraar De Friesland – die onder de Achmea-groep valt – geen medische hulpmiddelen meer ging vergoeden via de apotheek. Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe leverancier van medische hulpmiddelen kwam ik in contact met Thea Beuming, salesmanager van Mathot. Er was een goede klik en we werden meteen op weg geholpen met een account voor Mathot’s webshop ‘SamenZorgen’. Hierdoor konden we al snel medische hulpmiddelen bestellen. De webshop is overzichtelijk en het assortiment uitgebreid. Je kan binnen vijf minuten wat in je winkelwagen hebben en bestellen.”

‘Mathot heeft echt oog voor zorgprofessionals en denkt mee om het ons zo gemakkelijk mogelijk te maken’

“De lijntjes bij Mathot zijn kort, wat het mogelijk maakt om snel te schakelen. Die werkwijze sluit goed aan bij die van Buurtzorg. We krijgen bovendien de vrijheid om zelf de benodigde medische hulpmiddelen te bestellen, zonder gedoe. Bij andere leveranciers moesten we bij elke nieuwe bestelling van een hulpmiddel de huisarts om een handtekening vragen. Dit kostte ons veel tijd. Via de teamaccount op Mathot’s webshop SamenZorgen kun je eenvoudig nieuwe patiënten invoeren en medische hulpmiddelen bestellen.”

“De bereikbaarheid van Mathot is ook goed. Er zijn geen lange wachttijden. Bij extra grote of speciale bestellingen checkt Mathot voor de zekerheid of de bestelling klopt en als het nodig is, vragen ze naar extra informatie. Hierdoor hebben wij er als eindgebruikers zelf weinig omkijken naar. Dat is fijn. Mathot heeft echt oog voor zorgprofessionals en denkt mee om het ons zo gemakkelijk mogelijk te maken. Zo kregen we via een videovergadering extra uitleg over de webshop van Mathot. Die ervaring had ik niet bij andere hulpmiddelenleveranciers. Daar heeft Mathot dus goed over nagedacht.”

‘Inmiddels werken al onze drie Buurtzorg-teams in Harlingen met Mathot en ik hoor alleen maar positieve reacties’

“Wondzorg, incontinentie, stoma en diabetes: we bestellen uit elke productgroep die Mathot beschikbaar heeft wel medische hulpmiddelen. Van zorgvragers horen we dat ze blij zijn dat de medische hulpmiddelen snel worden bezorgd. Meestal de volgende dag al. Inmiddels werken al onze Buurtzorg-teams in Harlingen met Mathot en ik hoor alleen maar positieve reacties.”