Skip to the content

Hoe kunnen we je helpen?

 • Wond-, stoma, en continentie- en diabeteszorg

  Maandag t/m vrijdag 08.00 - 18.00 uur
  0800 - 244 55 66

  Direct contact met kantoor Leeuwarden?
  0800 - 280 04 09

 • Compressietherapie en orthopedie

  Maandag t/m vrijdag 08.00 - 16.00 uur
  088 - 008 58 88

Kwaliteit

Vergoedingen 2021

Vergoedingen Mathot

Vergoedingen in 2021

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis past vanaf 1 januari 2021 het beleid aan voor de uitgifte van medische hulpmiddelen. Patiënten kunnen dan voor o.a. wond-, stoma-, incontinentie- (absorberend en/of afvoerend) en diabetes hulpmiddelen niet meer bij de apotheek of apotheekhoudend huisarts terecht.

Indien de patiënten de hulpmiddelen op dit moment vanuit de apotheek krijgen, is de kans groot dat dit in 2021 via deze weg niet meer vergoed wordt.

Ondanks dat het nog geen 1 januari is kunnen wij nu al aangeven welke mogelijkheid er is om jouw patiënten zo goed mogelijk te blijven bedienen. De continuïteit van de zorg heeft tenslotte prioriteit.

Samen zorgen

Mathot Medische Speciaalzaken heeft voor alle genoemde hulpmiddelen de expertise in huis en heeft naast zorgverzekeraar Zilveren Kruis, met alle zorgverzekeraars een overeenkomst voor het leveren van  deze materialen bij je patiënt aan huis. Geheel vergoed.

Mathot is merkonafhankelijk en kan alle op de markt beschikbare materialen leveren. Patiënten die nu al materiaal gebruiken kunnen hetzelfde materiaal blijven gebruiken. Voor nieuwe patiënten zorgen we voor de best passende zorgoplossing, afgestemd op hun persoonlijke situatie. Met een groot team BIG geregistreerde verpleegkundigen en een vast team klantenservice medewerkers waarborgen wij een optimale bediening van de patiënt.

Je kunt de patiënt aanmelden en hulpmiddelen bestellen via:

Heb je vragen? Mail naar samenzorgen@mathot.nl Geef in de mail je naam, adres en telefoonnummer door, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Wij zorgen er graag samen met jou voor dat de zorg voor de patiënt wordt gecontinueerd.